Ayurveda

Ayurveda

Ayurveda brengt balans in lichaam en geest doormiddel van kennis die afkomstig is uit de duizenden jaren oude alomvattende wetenschap. Traditionele Ayurvedische producten kennen van oudsher verschillende reinigins- en verzorgingstechnieken die gebaseerd zijn op de leer van de drie dosha's Vata, Pitta en Kapha en is afkomstig uit India. 

De Ayurvedische leefwijze biedt vele unieke verzorgings- en gezondheidsproducten. Yogitri heeft met zorg een bijzonder assortiment samengesteld met verschillende Ayurvedische producten.

Ayurveda en kruiden

Natuurlijke kruiden kunnen een zuiverende werking hebben, iets activeren of hebben juist een rustgevend effect. Dit is mede afhankelijk van de constitutie en andere omstandigheden.

Voedingssupplementen en kruidenpreparaten

Ayurvedische voedingssupplementen en kruidenpreparaten zijn voornamelijk verkrijgbaar in tabletten of capsules, maar ook in vloeibare vorm.

De werkzame stoffen in kruidenpreparaten en voedingssupplementen hebben allerlei verschillende effecten zoals eetlustremmend, kalmerend of andere gezondheid bevorderende werkingen. De meest voorkomende ingrediënten zijn vitaminen, mineralen, plantensubstanties of andere bioactieve stoffen.

Yogiti heeft vanuit ervaring en kennis gekozen voor producten van Holisan. De voedingssupplementen en kruidenpreparaten van Holisan zijn gecertificeerd, waardoor men zeker kan zijn van een zuivere en goede kwaliteit.

Neem producten

De extracten van de neemboom zijn al duizenden jaren een veel gebruikt ingrediënt binnen de Ayurveda. Neem extracten kunnen een effectieve reiniging hebben met ontstekingsremmende eigenschappen. Neem extract is de voorloper van tandpasta en kan een herstellende werking hebben bij diverse huidaandoeningen.

Netipot

De spoeling met een netipot reinigt de neus en voorhoofdsholte op natuurlijke wijze, wat bijvoorbeeld heel goed werkt bij hooikoorts of een verkoudheid. Een neusspoeling met een verzadigde oplossing van Himalayazout en water, ook wel bekend als sol of levenswater, in een neti pot is zeer effectief en eenvoudig in gebruik.

Ayurvedische cosmetica

Ayurvedische cosmetica wordt gemaakt van natuurlijke ingrediënten zoals kruiden, bloemen, mineralen, plantaardige en etherische oliën. Deze ingrediënten worden verwerkt tot mooie verzorgingsproducten en zijn bovendien van biologische kwaliteit.

Van verschillende kruidensamenstellingen gecombineerd met andere unieke ingrediënten worden diverse lotions, crèmes, maskers, huidoliën en andere soorten ayurvedische cosmetica gemaakt.

ayurveda producten