Meditatie kleding

Meditatie kleding

Tijdens mediteren is het van belang om zachte, comfortabele kleding te dragen. Dit maakt het makkelijker voor je om je goed te kunnen concentreren op je innerlijke zelf. Het soort kleding dat je draagt, kan de toon zetten voor je meditatie. Je kan bijvoorbeeld een kleur kiezen die het doel van jouw meditatiesessie ondersteunen. Als je in het openbaar mediteert, bijvoorbeeld bij een retraite of in een meditatiestudio, houdt dan rekening met hoe jouw meditatiekleding de mensen om je heen beïnvloedt.

Filteren
Selectie verfijnen
Categorie
  1. Meditatie kleding dames 21
  2. Meditatie kleding heren 18

Comfortabele meditatiekleding


Draag geen strakke kleding

Vermijd kleding die strak zit om te voorkomen dat je niet comfortabel kunt mediteren en ademen. Kies voor een kledingoutfit iets aan de losse kant, maar niet zo los dat het je stoort of in de weg zit. Ook kun je kiezen voor kleding waarin lycra is verwerkt zodat de stof voldoende stretcht en niet knelt.

Draag kleding die zelfvertrouwen geeft

Er is geen verkeerde of juiste kleding om in te mediteren. De juiste meditatie outfit varieert van persoon tot persoon. Draag vooral wat prettig voelt voor jou. Als je je goed voelt in de kleding die je draagt, dan zal je een betere meditatie hebben.


Comfortabele meditatie kleding