Wierook

Wierook

Het gebruik van wierook is harmoniserend en helend. Dit bijzondere en spirituele product wordt voor diverse doeleinden worden gebruikt zoals yoga en meditatie, maar ook voor ontspanning of om een bepaalde sfeer te creëren in een ruimte. Alle wierooksoorten hebben hun eigen geur en werking.

Lees meer

Witte salie

Witte salie is een plant afkomstig uit hoge woestijnecosystemen en groeit onder andere in Californië en in het bergachtige westen. Al honderden jaren wordt witte salie beschouwd als een  reinigende, zuiverende, beschermende en heilige plant. De bladeren van de salieplant zijn witachtig groen en als je de verse bladeren tussen je duim en wijsvinger wrijft, komt er een frisse geur vrij. Inheemse Amerikanen begonnen de traditie van het gebruik van salie om kwade geesten en negatieve energieën af te weren. Witte salie wordt gebruikt in ceremonies om zegeningen van gezondheid en welvaart te zoeken, geesten te verbannen en bescherming aan te moedigen. Met salie kan je elke openings- en beschermende technieken die je al gebruikt versterken.

Hoe gebruik je witte salie?

De meeste mensen kiezen ervoor om salie te verbranden, dit kun je doen door gebruik te maken van een aardewerk schaal of een Abalone schelp.

Salie Smudging is een ritueel waarbij de bladeren van de salieplant worden verbrand en de rook in en op gebieden wordt gericht die moeten worden gereinigd en beschermd. Het idee is dat als de saliebladeren worden verbrand en je spreekt daarbij je dankbaarheid uit voor de hulp, de salie zijn energie van bescherming en ruimte vrijgeeft, of op en rond een voorwerp dat moet worden gereinigd.

Terwijl de rook over een oppervlak of door een ruimte beweegt, hecht de rook zich aan elke zware, negatieve energie die zich in de betreffende ruimte, het object of het wezen bevindt. Terwijl de rook opklaart, draagt de rook van de witte salie de negatieve energie met zich mee die ooit was verbonden, terug naar het spirituele licht. Hierdoor komt deze zware energie vrij, zodat deze kan regenereren tot iets positiefs.

Je kunt een smudge ritueel uitvoeren op alles of iedereen die een reiniging nodig heeft. Je kunt witte salie gebruiken om een kamer, een woning of een gebouw te reinigen. Witte salie kan je helpen denkvormen en energieën vrij te maken van jezelf of een ander dat je niet langer dient. Je kunt salie vragen om je te helpen bij het reinigen van onbekende energieën van een edelsteen, of een voorwerp dat je als een cadeau hebt ontvangen.

Wierook en witte salie