Lichaamsreiniging

Lichaamsreiniging

Behalve een korte of intense lichaamsreiniging, kan je natuurlijk ook op eenvoudige wijze dagelijks detoxen. Eigenlijk is dagelijks detoxen best belangrijk omdat je lichaam iedere dag opnieuw vele gifstoffen te verwerken heeft.

Lees meer
Filteren
Selectie verfijnen
Categorie
  1. Oorkaars 14
  2. Netipot 8
  3. Klysma 2
  4. Detoxkuur 2

Voordelen lichaamsreiniging

Een Ayurvedische lichaamsreiniging is in principe gericht op het verwijderen van gifstoffen en overtollige vata, pitta en kapha energie uit de weefsels en het spijsverteringskanaal, waardoor deze kunnen worden geëlimineerd. Hoewel dit eigenlijk een behoorlijk proces is, is een Ayurvedische reiniging zeker de moeite waard. Het resultaat is een aangenaam gevoel van balans en een algehele verbeterde gezondheid.


Waarvoor dient een Ayurvedische lichaamsreiniging?

Een ayurvedische lichaamsreiniging helpt bij het herstellen van de rust van de mind en het zenuwstelsel; bij het aarden van mentale, spirituele en emotionele gebieden; bij het verbeteren en voeden van energie, vitaliteit en enthousiasme voor het leven; bij het behouden en ondersteunen van een gezond lichaamsgewicht; het herstellen van een evenwichtige slaapcycli en de natuurlijke balanssituatie; bereidt de weefsels voor op diepe voeding en verjonging en helpt bij het bevorderen van een optimale gezondheid.


Hoe kan je jouw lichaam ontgiften?

Ontgiften is een heel oud proces dat teruggaat tot zover de geschiedenis ons dat kan vertellen. Er zijn vele effectieve technieken die op verantwoorde wijze het lichaam van gifstoffen kunnen ontdoen. De Ayurvedische lichaamsreiniging Panchakarma is er een van.


Panchakarma een Ayurvedische detox

Onze menselijke lichamen zijn fascinerend en hebben het vermogen om zichzelf te genezen. Maar denk je dat jouw levensstijl en gewoonten dat altijd toelaten? Panchakarma is de meest effectieve detox methode van Ayurveda die jouw lichaam in balans brengt, ontgift en geneest. Je lichaam verzamelt allerlei gifstoffen vanwege slechte voeding, weinig lichaamsbeweging, verkeerde levensstijlkeuzes en dient van tijd tot tijd te worden ontgift om gezond te blijven.


Wat is Panchakarma?

Panchakarma is een Ayurvedisch proces dat vijf methoden omvat om de dosha's (vata, pitta, kapha) in je lichaam in balans te brengen. Panchakarma reinigt je weefsels diep, verwijdert gifstoffen, pakt ziekte en diepgewortelde stress aan.


Vijf soorten Panchakarma

De soorten Panchakarma zijn Vamana, Virechana, Nasya, Basti en Raktamoskshana. Bij deze verschillende methoden worden massages, oliebaden en nasale toedieningen toegepast. Panchakarma is een aangename en rustgevende ervaring. Het is een cruciaal onderdeel van Ayurveda dat helpt een evenwichtige staat van lichaam, geest en bewustzijn te bereiken door ontgiften en verjonging.

 

Ayurvedische lichaamsreiniging