Geluidsinstrumenten

Geluidsinstrumenten

Het omarmen van de kracht van geluid is niets nieuws. De oude gewoonte om geluid te gebruiken om meditatie te verdiepen en harmonie te brengen in de geest dateert van duizenden jaren en in vele beschavingen. Tibetaanse bellen en kristallen klankschalen zijn de afgelopen jaren populair geworden dankzij de opkomst van geluidsbaden. Geluidsbaden gebruiken een verscheidenheid aan geluidsinstrumenten, elk akoestisch afgestemd om een enkele toon uit te zenden, die wanneer ze samen worden gespeeld, een mix van kalmerende vibraties creëert. De reden dat deze ervaringen geluidsbaden worden genoemd, is omdat de trillingen van geluid voelbaar zijn in het lichaam, alsof ze door je heen wassen.
Filteren
Selectie verfijnen
Categorie
  1. Stemvork 21
  2. Tingsha 25
  3. Dorje & bel 3
  4. Gong 5
  5. Klankstaaf 10

Hoe je de kracht van klankgenezing kunt benutten

Door iedere dag met je eigen helende instrumenten met geluid te werken, kun je ook staat van "flow" binnengaan waarin je je echt in het moment kunt absorberen. Deze absorptie maakt ons bewust van de afwezigheid van scheiding tussen onszelf en het bestaan; de onderliggende stilte onder elk geluid, dat eeuwige niets dat in verwachting is van de mogelijkheid, en dat het enige echte constante in het leven verandering is.
Elk instrument kan ons helpen toegang te krijgen tot meditatieve staten van genezing. De volgende instrumenten worden gebruikt voor het helen door middel van geluid.

Klankschaal

Klankschalen zijn misschien wel het populairste geluidsgenezende instrument dat er is. Deze kommen worden het meest gebruikt in yoga, persoonlijke rituelen, meditatie, en geluidstherapiepraktijken. In de boeddhistische traditie worden ze gespeeld om het begin en het einde van stille meditatiecycli aan te geven; als een brug heen en weer tussen interne en externe bewuste rijken.

Thingsha

Een thingsha is gemaakt van twee metalen stukken, cimbalen genaamd, die met elkaar worden verbonden door een leren riem. Deze cimbalen worden samengeslagen en produceren een mooie heldere en hoge toon. Ze worden vaak gebruikt aan het begin en het einde van een meditatiesessie om je geest te openen, en je voor te bereiden op meditatie, en aan het einde om je geest terug te brengen naar de realiteit. Thingsha's helpen ook om negatieve energie uit je omgeving te verwijderen.

Klankstaaf

Klankstaven worden bevestigd boven een houten basis van goede kwaliteit voor een heldere resonerende toon. Chime bars zijn gemaakt van speciaal aluminium en produceren rijke, langdurige geluiden. Deze worden gebruikt voor genezing omdat ze verschillende vibraties en frequenties produceren.

De geluidstrillingen die deze klankstaven uitzenden, zijn rijk aan natuurlijke harmonischen, die de helende component van muziek zijn, die oplettendheid, concentratie en diepe ontspanning teweegbrengt. Klankstaven worden gebruikt voor genezing en ontspanning. De ongelooflijke resonantie helpt om de geest te concentreren tijdens meditatie. Perfect voor Feng Shui energieopruiming en Chakra balancering.

Gong

Een zeer krachtige mindfulness oefening, gongbad meditatie omvat het therapeutische geluid van gongs en/of klankschalen en symbolen, die allemaal samen een diep kalmerende symfonie van geluid creëren. Vermaard om zijn vermogen om mentaal gebabbel te kalmeren en je met veel meer gemak in diepe bewustzijnstoestanden te brengen, is gong meditatie ideaal voor wie op zoek is naar vrede en een herverbinding met de stilte die inherent is aan hun kern. De gong geluidstrillingen sturen signalen door het lichaam en een emotioneel energiesysteem die de cellen en energietrilling op één lijn brengen met die van de vredige gonggeluiden. Hierdoor wordt het hele energiesysteem opnieuw gebalanceerd met harmonie en gezondheid.

Dorje meditatiebel

Het doel van deze bel is om je tot het huidige moment te wekken. Je kunt op de bel slaan met een houten hamer, of je kunt hem gewoon laten rinkelen. "Dorje" betekent bliksemschicht in het Tibetaans omdat het als een schok van elektriciteit is die in je bewustzijn stroomt om de geest tot rust te brengen. Deze bel wordt soms ook omschreven als een diamanten scepter en is een heilig symbool van wijsheid. Mensen gebruiken het in meditatie en houden het in één hand in een mudra-positie. De bel en dorje vertegenwoordigen samen vrouwelijk (bel) en mannelijk (dorje).

 
Healing geluidsinstrumenten