Yogamat

Yogamat

Een goede yogaoefening begint met een goede yogamat! Net als de verschillende yogavormen, zijn er yogamatten in vele varianten. Van dun tot dik, met een open of gesloten cel structuur, normale grip of sticky grip, lange en brede lengtes, goede yogamatten zijn er in verschillende soorten om aan de behoeften van iedere yogi te voldoen.


Lees meer

Yogamat

Ben je net gestart met het volgen van een yogales of heb je yoga al enige jaren geleden ontdekt? Een yogales is geen sportieve activiteit maar een onderdeel van een leefwijze. Yoga oefeningen zoals staande, zittende en liggende, zijn een belangrijk onderdeel van de gehele yoga leefstijl. Een yogamat behoort tot de 'basis uitrusting' voor de juiste beoefening van yoga.
 

Basic yogamat

Een basic allround yogamat is een ideaal hulpmiddel voor de eerste ervaringen met yoga. Niet een stugge yogamat voor een lage prijs, maar een goede yogamat voor een acceptabele prijs. Als beginnende yogi is een mat tussen de 4 en 6 mm zeer geschikt, deze biedt stabiliteit, comfort en grip.

Kiezen voor een milieu vriendelijke yogamat

Yogamatten zijn er te kust en te keur, vele materialen, kleuren, maten, met en zonder dessin. Daarnaast zijn er vele yoga stromingen. De yoga stijl of vorm, jouw voorkeur voor een milieuvriendelijke yogamat en jouw wensen waar een yogamat aan moet voldoen, bepalen welke yogamat je kiest. Een PVC yoga mat is sterk en stug, een van TPE of Natuurrubber gemaakte yogamat is milieuvriendelijk. Al met al het kiezen van een yogamat die bij jou en jouw yoga vorm past is geen eenvoudige keuze, bekijk daarom rustig ons aanbod en bepaal weloverwogen jouw aankoop.

Voordelen van een yogamat

Een van de voordelen om een yogamat te gebruiken is een goede grip zodat handen en voeten niet wegglijden tijdens de beoefening van yoga. De afmeting van de yogamat is afhankelijk van de lichaamsbouw. De kleur, het materiaal en design is vooral een persoonlijke keuze. De keuze voor het materiaal is sterk afhankelijk van de intensiteit in het gebruik.

yogamat