Yogamatten & Accessoires

Yogamatten & Accessoires

Er is veel te ontdekken over welke yogaproducten je ondersteuning kunnen bieden en welke producten de ontwikkeling van jouw yogapad kunnen verrijken. In ons unieke assortiment yogamatten en yoga accessoires vind je een grote collectie yogamatten die variëren van eenvoudige yogamatten, professionele yogamatten tot design yogamatten. Naast yogamatten bieden we ook andere yoga producten die jou een goede ondersteuning bieden bij het beoefenen van yoga. Yoga accessoires die van toegevoegde waarde kunnen zijn voor jouw yogaoefeningen zijn bijvoorbeeld een yogariem, voor het openen van het hartgebied, een yogablok voor meer flexibiliteit tijdens complexe yogahoudingen.

Filteren

Voordelen van een yogamat

Het gebruik van een yogamat heeft vele voordelen. Een goede yogamat is voorzien van een sticky coating, dit zorgt voor een goede grip en daardoor kunnen je handpalmen en voeten niet wegglijden tijdens je yogaoefening. Daarnaast biedt een yogamat hygiëne en comfort, maar natuurlijk ook stabiliteit zodat je een goede balans hebt tijdens staande yogahouingen.

Weet je als beginnende yogi niet voor welke yogamat je moet kiezen, ga dan voor een allround yogamat van goede kwaliteit met een standaard dikte tussen de 4 en 6 mm. Een dunne yogamat is ideaal voor staande oefeningen, een dikke mat is bij voorkeur geschikt voor liggende en zittende oefeningen, waar comfort, warmte en grip van belang zijn. Bij veel transpireren is het een aanrader om een speciale grip handdoek over de yogamat te gebruiken.

Yogamat en persoonlijke voorkeur

De afmeting van een yogamat is afhankelijk je lichaamsbouw. De kleur, materiaal en design is vooral een persoonlijke keuze. De keuze voor het soort materiaal is sterk afhankelijk van hoe intensief je de yogamat gaat gebruiken. Ook kun je een bewuste keuze maken tussen een ecologische en een milieuvriendelijke yogamat of juist niet. PVC is in vergelijking met een TPE of natuurrubber yogamat niet milieuvriendelijk, maar wel heel sterk.

Wil je weten welke yogamat het beste bij jou past? Lees meer over "Hoe kies ik de juiste yogamat?".  

yogamatten en props