Yoga & Meditatie Interieur

Yoga & Meditatie Interieur

Je hoeft niet je huis te verlaten om datzelfde gevoel van gelukzaligheid te krijgen dat je krijgt in jouw favoriete yoga of meditatiestudio. Er is een bijzonder overweldigend gevoel van kalmte dat over je heen spoelt op het moment dat je je favoriete yogastudio of meditatieruimte binnenstapt. Wellicht zijn het de kaarsen of het lachende Boeddhabeeld dat je begroet bij de ingang. Of misschien is het gewoon dat “minder” echt “meer” is, tenminste als het gaat om het creëren van een fijne ruimte voor spiritueel ontwaken.

Lees meer
Filteren
Selectie verfijnen
Categorie
  1. Kamerschermen & gordijnen 7
  2. Muur & Vloer decoratie 20

Hoe creëer je een eigen yoga heiligdom?

Zoals hierboven gezegd, hoef je dus niet je huis te verlaten om datzelfde gevoel van gelukzaligheid te ervaren zoals in jouw favoriete yogastudio. Hieronder volgen enkele tips om thuis jouw yogaruimte te maken.

Houd het eenvoudig

Ruim accessoires en meubels op die niet meer van belang zijn. Neem alleen de items op die mooi of functioneel zijn. Verwijder alle spullen die hier niet aan voldoen en richt de ruimte in om aan jouw specifieke behoeften te voldoen. Dit zal de afleiding wegnemen en jouw kamer veranderen in een leeg doek. Plaats in de kamer functionele hulpmiddelen die jouw yoga sessie of meditatie beoefening ondersteunen. Voor het beoefenen van yoga asana’s kun je denken aan yogablokken, een yogamat of een yogabolster. En als je een meditatiebeoefenaar bent dan volstaat een meditatiekussen of meditatiebankje met zabuton of een meditatiemat, of een meditatiestoel met een comfortabele warme deken.

Natuurlijke elementen en levendig groen

Yoga voedt en koestert jouw relatie met de natuur, en helpt je echte mindfulness te bereiken met behulp van rustgevend levendig groen. Je kunt ervoor zorgen dat bepaalde hoeken in de ruimte een prachtige plant krijgen, zodat je daarop je ogen kunt laten rusten tijdens het uitvoeren van je yoga poses. Natuurlijke elementen kunnen het verschil maken en daarom kan je meubels van hout aan jouw interieur toevoegen. De combinatie van planten en hout geven een mooi aanzicht en helpen je om harmonie en rust te creëren.

Maak een meditatie schrijn of yoga altaar

Op de plaats waar je jouw dagelijkse yoga of meditatie beoefent, kun je een schrijn of altaar creëren waar je je aandacht op kunt richten. Hierop kun je items plaatsen die je zullen inspireren, je herinneren aan je eigen spirituele reis en praktische accessoires zijn voor je beoefening. Je kunt bijvoorbeeld denken aan bloemen, kaarsen, beelden, wierook, foto's (van mensen of plaatsen die je spiritueel inspireren), muziek en boeken. In essentie creëer je een eigen heiligdom waar je in alle rust kunt communiceren met jezelf en het potentieel in en om je heen.

Plaats kristallen en edelstenen

Door het plaatsen van kristallen en edelstenen in je yoga of meditatie ruimte, kun je een nieuwe wereld van krachten, intenties en energieën in je leven brengen. Met deze natuurlijke juwelen kun je positieve verandering creëren. Ze kunnen je bescherming geven of een verhoogde intuïtie, maar ook een dieper gevoel van compassie en onvoorwaardelijke liefde. Al deze kleine schoonheden kunnen je helpen om meer verdieping en helderheid te krijgen.

Motiverende kunst toevoegen

Motivatie speelt een belangrijke rol. Denk aan motiverende kunst aan de muur of op de vloer in de vorm van een mooie Mandala, of een yoga wandkleed, of zelfs citaatkunst die de filosofieën van yoga vertellen. De mogelijkheden zijn enorm, dus laat je verbeelding de vrije loop en versier jouw yoga of meditatie ruimte om perfect te kunnen resoneren met je ziel, geest en lichaam. Yoga is een vorm van kunst die altijd en overal kan worden beoefend. Echter, jezelf laten gaan naar de kracht van yoga, in een inspirerende en comfortabele omgeving, is een fascinerende en unieke ervaring.


yoga interieur


Luister naar mantra’s of klankschalen

Geluiden zijn voor iedereen belangrijk, ze beïnvloeden namelijk onze gemoedstoestand. Spirituele geluidsinstrumenten worden al meer dan duizenden jaren gebruikt voor genezing, reiniging en ontspanning. Geluid kan je gebruiken om de geest te zuiveren en het lichaam te kalmeren, hierdoor zal je een meer rustgevende beoefening ervaren. Ontspan op de vibraties van klankschalen of de gong terwijl je mediteert op het openen van je hart voor oneindige liefde en licht. Of luister naar mantra’s en ervaar een diepe staat van bewustzijn.

Gebruik natuurlijke etherische oliën

Veel yogi’s genieten van het gebruik van natuurlijke etherische oliën in hun dagelijkse yoga sessie. Deze oliën zijn in feite de levenskracht en bevatten geneeskrachtige eigenschappen van planten. Wanneer de olie op de juiste manier en met respect wordt gebruikt, kunnen etherische oliën extreem helend en krachtig zijn voor lichaam en geest. Vanwege al deze prachtige werkingen, is het alleen maar vanzelfsprekend om ze te integreren in jouw yogabeoefening. Het grootste voordeel van het gebruik van essentiële oliën tijdens yoga is om je geest in een ruimte van focus, concentratie en innerlijke rust te brengen.

De juiste verlichting voor extra sfeer

Ten slotte speelt licht een belangrijke rol. Onderschat de belichting in een ruimte niet. Verlichting is belangrijk en heeft een enorme impact op je welzijn en humeur. Natuurlijk kun je op ieder moment van de dag yoga beoefenen, het maakt niet uit of je jouw asana’s vroeg in de ochtend of ’s avonds laat doet, je dient ervoor te zorgen dat de kamer goed verlicht is. Installeer indien mogelijk dimmers op plafondlampen. Kies voor lampen die sfeer geven maar ook functioneel zijn. Himalaya zoutlampen zijn hier een goed voorbeeld van en hebben bovendien een zeer positief effect op de binnenlucht. Lichtgewicht gordijnen van katoen zijn ook een prima optie om te helpen bij het filteren van licht en privacy, en om zachtheid aan een ruimte te geven.

Gebruik bovenstaande ideeën om jouw eigen persoonlijke yoga heiligdom te creëren, een plek waar je liefde en gelukzaligheid voor jezelf voelt.