yogitri

Yogitri label

Yogitri is ons eigen label waarmee wij een positieve bijdrage willen leveren aan mens, dier en milieu. De biologische vervaardigde producten zijn organisch en duurzaam geproduceerd en GOTS gecertificeerd. Het Yogitri team is er trots op dat we deze collectie hebben kunnen neerzetten die voldoet aan de wensen van onze klanten en onszelf. Dat we onze leveranciers hebben kunnen laten inzien dat biologisch en duurzaam beter is voor iedereen, van de producent van de grondstoffen tot en met consument. 

Missie

Onze missie is om een positieve bijdrage te leveren aan de mensheid, of het nu gaat om levensstijl, fysieke of mentaal. Als een katalysator gebruiken we onszelf, door onze kennis over yoga en yoga producten zoals een yogamat of meditatiekussen en de Ayurvedische levensstijl, met jou te delen. Het Yogitri team zet zich volledig in om een bijdrage te leveren aan het verbeteren van deze aardbol waar wij als mensheid nog vele eeuwen op een gezonde wijze op willen leven.

Locatie en distributie Yogitri

Het hoofdkantoor van Yogitri is gevestigd nabij Amsterdam, Haarlem, Alkmaar en Hoorn, daarmee centraal gelegen in Noord Holland tussen de grote snelwegen als de A7 en A9. Vanuit het oosten van Nederland is ons kantoor eenvoudig bereikbaar via de Afsluitdijk en de Houtribdijk (Enkhuizen - Lelystad). Vanuit ons grote magazijn leveren wij rechtstreeks aan particulieren en bedrijven zoals yogastudio's,meditatiescholen en aanverwante bedrijven in de EU landen en daarbuiten. 

Yogitri meditatiekussen kleuren

Het Yogitri meditatiekussen assortiment bestaat uit 12 standaard kleuren, verschillende modellen, met en zonder opdruk, waardoor het eenvoudig is om alle items te combineren binnen het productlabel. Het Yogitri label bestaat onder andere uit yogariemen, zabutons, yogabolsters, oogkussens, katoenen yogamatten, yogakleding en meer. De Yogitri kleuren bestaan uit rozenrood, zuiver oranje, zonnegeel, bosgroen, hemelsblauw, parelwit (naturel), lavendelpaars, aubergine, notenbruin, nachtzwart, antracietgrijs en robijnrood (bordeaux). 

Verschillende modellen Yogitri meditatiekussens

Om meditatie zo aangenaam mogelijk te maken biedt het Yogitri label een breed scala aan meditatiekussens in verschillende hoogtes en breedtes. Naast het standaard meditatiekussen Raja, met een hoogte van circa 15 cm biedt het label het meditatie kussen Indra (ovaal model, hoogte 8 cm), de ronde modellen Moreh (hoogte 8 cm), Nada (hoogte 10 cm), Laya (hoogte 20 cm), Maha (hoogte 35 cm) en Arjuna (hoogte 40 cm). Daarnaast de sikkelvormige (halve maan) modellen Kriya (hoogte 15 cm, breedte 45 cm) en Bhakti (hoogte 11 cm, breedte 34 cm) en het rechthoekige meditatiekussen Avatar (hoogte 15 cm, breedte 40 cm) 

Flexibiliteit en postuur

Waarom zoveel verschillende hoogtes en breedtes in het meditatiekussen assortiment, vraag je je misschien af. De reden is simpel; onze ervaring is dat iedereen verschilt in flexibiliteit en postuur. Onze benen bezitten een diversiteit aan spieren, zo herbergt het dijbeen aan de voorzijde een tiental spieren waaronder de grote bilspier en de kleermakersspier, aan de achterkant de hamstrings, het onderbeen de strekgroep, de peroneusgroep en de achterste spieren zoals de kuitspier. Al deze spieren tezamen zorgen voor de maximale, flexibele mogelijkheden van het lichaam en die zijn bij iedereen verschillend. Een meditatiekussen biedt in tegenstelling tot een statisch meditatiebankje, dat op één manier is te gebruiken, meer zit mogelijkheden. 

Breed aanbod aan modellen

Dit alles maakt ons allen verschillend en zijn de flexibele mogelijkheden divers. Daarnaast hebben we allemaal een ander postuur, smal, breed of daartussen. Iemand met een breed postuur zit prettiger op een rechthoekig model, daarintegen zit een smal persoon liever op een rond model meditatiekussen en iemand met een grote flexibiliteit zit graag laag en op een sikkelvormig of ovaal model. Om voor iedere lichaamsbouw een meditatiekussen te ontwikkelen is veel gevraagd maar Yogitri heeft toch geprobeerd om zoveel als mogelijk is, een breed scala aan modellen te ontwikkelen.

Yogitri yoga accessoires en props

Behalve meditatie producten leveren we ook verschillende yoga accessoires zoals yogariemen, zabutons, yogabolsters, oogkussens, katoenen yogamatten, yogadekens en yogatassen. De meeste yoga accessoires zijn ook in de 12 standaard Yogitri kleuren verkrijgbaar. Tevens bieden wij ayurveda producten aan, waarvan sommige onder eigen label, zoals netipotten, verzorgingscrèmes, himalya zout, haarkammen, zeep, tandpasta, tongschrapers en wasnoten. 

GOTS certificatie

Het Global Organic Textile Standard (GOTS) certificaat is een internationale keurmerk met strakke richtlijnen waaraan een biologisch product moet voldoen. Een product mag biologisch worden genoemd als de grondstoffen biologisch worden geteeld en het proces van maken, als verven en wassen, duurzaam en milieuvriendelijk wordt gedaan.

Biologisch wil zeggen dat minimaal 95% van het materiaal waaronder de vezels, biologisch is en de biologische bestandsdelen bestaan uit 70% biologische vezels. De gebruikte chemicalien mogen niet giftig zijn voor mens, dier en milieu en moeten biologisch afbreekbaar zijn. Stoffen als zware metalen in kleurstoffen, formaldehyde en genitisch gemodificeerde stoffen zijn verboden. Ook zijn er regels voor de verpakking van de producten; geen PVS's. 

Lees meer over duurzame productie en biologisch katoen.

Yogitri staat voor duurzame performance en innovatie

Net zoals je meer van jouw lichaam en geest verwacht, verwachten wij meer van onszelf en schaven we onze innovaties net zo lang bij totdat de yoga en meditatie producten beoefenaars maximale ondersteuning bieden. Het Yogitri team staat met beide benen stevig op de grond, heeft oog voor nieuwe ontwikkelingen en staat open om te innoveren. Onze filosofie geeft ons de kans om een steentje bij te dragen aan een betere wereld. Duurzaamheid en innovatie is een van de drijvende veren achter Yogitri. Liefde en eerlijkheid is de basis waarop wij zaken doen en is ondernemingsbreed geïntegreerd in al onze richtlijnen, processen en producten. Wij bieden innovatieve oplossingen waarvan yogi's en yogini's over de hele wereld van mogen profiteren.

Wees lichtvoetig maar denk niet te lichtzinnig over afval

Uit de beschikbare technologie trachten wij in de basis de beste materialen te halen die niet schadelijk zijn voor het milieu. Wij willen dat onze producten duurzaam, sterk en comfortabel zijn, zodat we producten kunnen aanbieden die voor jaren op verantwoordelijke wijze kunnen worden gebruikt.

Yogitri is gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren en optimaliseren van jouw yoga en meditatie producten. Yogamatten, yoga props, meditatie items en vele andere accessoires zijn de basis van ons Yogitri assortiment. Dit alles tegen zachte en vriendelijke prijzen. Duurzame producten die staan voor kwaliteit en professionaliteit.