yogitri

Yogitri label

Met ons label Yogitri willen wij een positieve bijdrage leveren aan mens, dier en milieu. Onze yoga en meditatieproducten zijn biologisch vervaardigd, duurzaam geproduceerd en GOTS gecertificeerd. Wij zijn trots op onze Yogitri collectie, maar vooral op het feit dat alle producten voldoen aan de wensen van onze klanten. Daarnaast zijn we blij dat we onze leveranciers ervan hebben weten te overtuigen dat biologisch en duurzaam beter is voor iedereen, van de producent tot aan de consument.


Duurzame producten

Yogitri is gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren en optimaliseren van yoga en meditatie producten. In de basis trachten wij de beste materialen te gebruiken die niet schadelijk zijn voor het milieu. We bieden kwaliteitsproducten aan die sterk en duurzaam zijn, waardoor ze jarenlang mee kunnen gaan. Dit alles tegen zachte en vriendelijke prijzen.


Yogitri meditatiekussens

Om meditatie voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken hebben wij verschillende modellen meditatiekussens ontwikkeld en bieden wij met ons Yogitri label een breed assortiment. De kussens zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, hoogtes en breedtes. 


Rond meditatiekussen
Raja - hoogte 15 cm - doorsnede 30 cm
Moreh - hoogte 8 cm - doorsnede 40 cm
Zafu - hoogte 10 cm - doorsnede 40 cm
Nada - hoogte 10 cm - doorsnede 30 cm
Laya - hoogte 20 cm - doorsnede 30 cm
Maha - hoogte 40 cm - doorsnede 40  cm
Agni - hoogte 35 cm - doorsnede 30 cm

Halve maan meditatiekussen
Kriya - hoogte 15 cm - breedte 45 cm
Bhakti - hoogte 11 cm - breedte 34 cm

Ovaal meditatiekussen

Indra - 25 x 20 x hoogte 8 cm

Rechthoekig meditatiekussen
Avatar - hoogte 15 cm - breedte 40 cm

Zabuton
Nirvana met een afmeting van 70 x 90 x 8 cm. Dit onderkussen wordt gebruikt in combinatie met een meditatiekussen of meditatiebankje. 

Ligkussen
Pro Yogitri met een afmeting van 210 x 90 x 8 cm. Dit langwerpige kussen is geschikt voor lig meditatie en Yoga Nidra.


Breed aanbod meditatiekussens

Wellicht vraag je je af waarom wij zoveel verschillende meditatiekussens aanbieden. De reden is heel simpel; niemand heeft dezelfde lichaamsbouw. 

We hebben allemaal een ander postuur, de één smal, de ander breed of ergens daartussenin. Iemand met een breed postuur zit graag op een groot rond meditatiekussen, daarentegen zit iemand met een smal postuur liever op een klein rond of rechthoekig kussen, en iemand met een flexibel postuur zit graag laag op een halve maan of ovaal kussen. 


Yogitri yoga accessoires 

Om het beoefenen van yoga makkelijker en comfortabeler te maken hebben we ook onder eigen label allerlei yoga producten ontwikkeld. In onze collectie Yogitri yoga accessoires vind je onder andere stevige yogariemen, ondersteunende yogabolsters, rustgevende oogkussens, traditionele katoenen yogamatten, warme yogadekens en gewicht yoga zandzakken. De meeste van deze yoga accessoires zijn in de 12 Yogitri kleuren verkrijgbaar. 


Yogitri ayurveda producten

In ons Yogitri ayurveda assortiment bieden wij verschillende ayurvedische verzorgingproducten aan. Van porseleinen netipotten, neem houten haarkammen, zuiverend Himalaya zout tot koperen tongschrapers en reinigende wasnoten


Yogitri kleuren

Onze veelzijdige Yogitri collectie bestaat uit 12 unieke kleuren. Deze kleuren omschrijven zich als rozenrood, zuiver oranje, zonnegeel, bosgroen, hemelsblauw, parelwit, lavendelpaars, aubergine, notenbruin, nachtzwart, antracietgrijs en robijnrood. De Yogitri kleurenlijn vind je niet alleen terug in onze meditatie producten, maar ook in ons yoga assortiment, hierdoor kun je eenvoudig alle items mooi met elkaar te combineren. 


Yogitri GOTS gecertificeerd

Alle Yogitri textielproducten zijn GOTS (Global Organic Textile Standard) gecertificeerd. GOTS is een certificatie voor de productie van textielproducten die het gebruik van giftige bleekmiddelen, kleurstoffen en andere chemische stoffen tijdens het productieproces van textiel beperkt. Het wordt internationaal erkend als de zwaarste norm voor organische textiel, omdat het veel verder gaat dan het verifiëren van het biologische landbouwproces om elke stap van de productie te omvatten. Om het "organische" label van GOTS te verkrijgen, moet een product:

1. Minimaal 95% biologische vezels bevatten
2. Niet worden behandeld met bleekmiddel, formaldehyde of andere giftige stoffen
3. Zijn gekleurd met niet-toxische kleurstoffen
4. Worden geproduceerd in een fabriek of atelier die strikte sociale en milieunormen afdwingt en hun werknemers en de aarde met diep respect behandelt. GOTS-certificering betekent dat onze producten aan de allerhoogste normen voldoen.