Meditatie kussen

Meditatie kussen

Bij meditatie is de juiste zithouding belangrijk, zoals bijvoorbeeld bij de traditionele volledige lotus en de halve lotus. Bij de vele meditatie houdingen is het cruciaal om een stevige basis te behouden. Dit is voornamelijk afhankelijk van de flexibiliteit van je enkels, knieën en heupen. Vaak heb je extra support nodig om de juiste uitlijning van je rug te behouden en meer comfort voor je algehele zit te creeëren.

Meditatiekussens en meditatiebankjes zijn handige hulpmiddelen en bieden je een comfortabele en stevige basis. Deze accessoires helpen je om ongemak in je benen, heupen, wervelkolom, schouders of hoofd te voorkomen, bovendien helpen ze je je rug recht te houden waardoor je lichaam en adem goed wordt ondersteund.

Lees meer

Welk meditatiekussen past bij mij?

In ons assortiment vind je een verscheidenheid aan meditatiekussens. Kussens in verschillende soorten, van ronde zafu's tot halve maan kussens, van dunne ondermatten tot dikke stevige kapok zabutons. Kussens met specifieke vormen die beter bij jouw lichaam passen, of meditatiebankjes die superieure ondersteuning en een stabiele basis bieden. Kies uit bedrukte inspirerende kussens, of meditatiekussens die aanpasbare vullingen hebben voor een aangename stevigheid.

Wil je weten welk meditatiekussen het beste bij jou past? Lees dan hier “Hoe kies ik het juiste meditatiekussen?”.


Meditatie kniekussens

Heb je vaak pijnlijke heupen of knieën als je met gekruiste benen op een meditatiekussen zit, of vallen je voeten en benen tijdens het mediteren in slaap? Als je knieën de grond niet kunnen raken of slechts een klein beetje kunnen zakken, kun je naast een meditatiekussen extra support kussens gebruiken om één of beide knieën op te tillen. Dit zal de spanning van je knieën en heupen wegnemen en ervoor zorgen dat je voeten en benen geen pijn voelen of in slaap vallen.

Onze handige knie support kussens bieden comfort en gemak voor je knieën en heupen in een zittende positie. Ze dienen om je knieën gelijkmatig van de vloer op te tillen om spanning en pijn, waardoor de benen vaak in slaap vallen, tegen te gaan. De kussens zijn een discrete ondersteuning die gevouwen dekens en handdoeken vervangen.

Bekijk ons aanbod ondersteuningskussens. Meditatie support kussens zijn verkrijgbaar in verschillende modellen. Onze eigen Yogitri kussens zijn gemaakt van 100& biologisch katoen, zijn voorzien van een handige draagriem zodat je het kussen gemakkelijk kan plaatsen en dragen. Deze kussens worden bovendien geleverd met een afneembare hoes zodat je ze makkelijk kunt wassen. Support kussens kun je ook gebruiken als hoofd- en kniekussen tijdens yogaoefeningen.


Een zabuton voor extra comfort

Een zabuton biedt tijdens je meditatie demping voor je knieën, enkels en gewrichten. Een zabuton is een platte, rechthoekig of vierkant kussen en heeft een hoogte van ongeveer 8 cm. Het gebruik van een meditatiekussen in combinatie met een zabuton zorgt ervoor dat de druk op je gewrichten, knieën en enkels wordt verminderd als je in kleermakerszit, een knielende houding of in de lotuspositie zit. Als je langer dan 20 of 30 minuten zittend op de grond wilt mediteren dan wordt een zabuton ten zeerste aanbevolen.

Onze Yogitri zabutons zijn van biologisch katoen en gevuld met kapok. Zabutons zijn spciaal ontworpen om te combineren met een meditatiekussen of meditatiebankje om benen, knieën, enkels en voeten comfortabel te houden. Een zabuton is een zeer waardevolle investering als je je wilt inzetten voor meditatiebeoefening.

meditatie kniekussen