Hein Braat - OHM In Continuum - digitale download

Hein Braat - OHM In Continuum - digitale download

Hein Braat - Chamunda Mantra - digitale download

Hein Braat - Chamunda Mantra - digitale download

Hein Braat - Loka Samasta Mantra - digitale download

Hein Braat - Loka Samasta Mantra - digitale download

Hein Braat - OHM In Continuum - digitale download

In voorraad
Nog 67 beschikbaar
ARTIKELNUMMER
920050

OM de klank die het Goddelijke geluid is en de gelegenheid open maakt om in verbindingen met de gehele schepping te komen.

€ 5,95
00:00
00:00
Links
€ 5,95
€ 5,95
Besteld voor 17.00 uur? Vandaag verzonden!
Klanten beoordelen ons met een 9.6
Laagste prijs garantie
Duurzame kwaliteit producten

OHM in Contiunuum mantra - Hein Braat

Voor Hindus zijn schepping en schepper één, OHM symboliseert dus zowel de schepper als de schepping. Deze klank raakt het Ajna chakra. Het Ajna chakra is het zesde chakra en is sanskriet voor weten. Het Ajna chakra wordt ook wel het Derde oog en Shiva's oog genoemd. Ajna staat voor oplettendheid en bewustzijn. Het voorhoofd chakra zou de werking van alle endocriene klieren beïnvloeden en is vanuit de filosofie essentieel voor de gezondheid. Verstoring zou zich op geestelijk niveau uiten in angst of concentratieproblemen.

Als de levensenergie zich in het zesde chakra verzamelt en blokkades wegneemt, zou het mogelijk zijn om een hoger bewustzijn te bereiken. In dit hogere bewustzijn wordt de dualiteit ontstegen. Het Ohm wordt (in de yoga sutra's van Patanjali) aangeduid als het woord van God. Door dit woord continue te herhalen, roept men de kwaliteiten van het Goddelijke aan en bereikt men door deze synchronisatie steeds diepere staten van samadhi. De mens is deel aan deze schepping en komt dus ook voort deze heilige klank. Wie het spirituele pad wil bewandelen en op zoek gaat naar zijn kern kan aan de hand van deze mantra gebruiken weer ‘thuis’ komen.

Maar om serieus te vorderen in meditatie is het verre van eenvoudig is om alle afdwalingen te overwinnen en het denken volledig eenpuntsgericht te krijgen. Vandaar dat Patanjali deze mantra heeft aangedragen om het afdwalen van het denken een halt toe te roepen. De mantra OHM wordt door de Hindus beschouwd als de aanduider of naam van Ishvara oftewel God, de grootste kracht en het allerhevenste bewustzijn, voor zover het ons zonnestelsel betreft. Door je af te stemmen op deze mantra word je uiteindelijk één met deze godheid waarna deze zich in je leven kan openbaren en manifesteren.


Share on Facebook
Pin it
Tweet this
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Hein Braat - OHM In Continuum - digitale download
Uw waardering
00:00
00:00